top of page
Veterinärvård på ett lite nygammalt sätt

Att gå till veterinären är ibland ett måste. Men det måste inte vara onödigt stressigt. Hos mig får du hjälp med det mesta som ditt djur kan behöva genom livet under lite annorlunda förhållanden. I detta fall så är jag övertygad om att det var bättre förr, med mottagningar av mindre storlek för att slippa för mycket spring och stress. 

Jag håller till i ett mottagningsrum i en del av vår privata bostad, allt för att få det att kännas mer hemtrevligt och familjärt. Varje patient tilldelas mer tid för att få chans att varva ner och undersöka rummet innan undersökningen påbörjas. Och självklart finns det alltid tid till den där extra klappen och en godbit eller två!

Men hur mycket kan man då åstadkomma i ett mottagningsrum på knappt 16 kvadratmeter?

Svaret är: mer än man kan tro!

Veterinärmottagning

I den polikliniska verksamheter erbjuder jag tjänster både inom förebyggande medicin och även till viss del utredningar. Jag strävar alltid efter att boka besöket på ett sådant sätt att det finns tid för eventuella åtgärder direkt. Det går även att boka många av era ärenden även som hembesök!

 • Behandlingar av både icke-akut och akut karaktär

  • Öroninflammation, analsäcksinflammation, urinvägsproblem, sårbehandlingar, hornhinnesår, lindrigare form av diarréer och kräkningar

 • Utredning och övervakning av kroniska sjukdomstillstånd

  • Magtarmstörningar, klåda, allergier, hormonsjukdomar

 • Besiktningar, intyg och ID-märkning

 • Injektioner med specialläkemedel såsom Cytopoint, Librela och kemisk kastration

 • Vaccinationer av standardtyp inklusive rabiesvaccination

 • Utfärdande av pass och intyg om avmaskning inför resor

 • Pälsvård och kloklippning (endast om det krävs lugnande)

 • Avlivningar (även hembesök)

 • Blodprover (internt + externt lab)

 • Paketpris på besiktning, chip och vaccination för uppfödare

Vid sjukdomsfall som kräver mer extensiv utredning eller behandling remitteras djuret till lämplig mottagning. Vissa typer av läkemedel specialbeställs till ditt djur.

Operativa ingrepp

Operationsdagar tillhandahålls vanligtvis någon gång per månad. Då har jag en sköterska med mig som hjälper till med sövning och vård av patienterna. Jag genomför en rad olika kirurgiska ingrepp.

 • Operation av nybildningar i hud

 • Kastration av hanhundar

 • Kastration av honkatter

 • Operation av navelbråck på både hund och katt

 • Kastration av hankatter

Beroende på ingreppets art får djurägaren ibland vänta kvar, men oftast lämnas djuret och hämtas efter ingreppet. Observera att jag tyvärr inte utför kirurgi på högriskpatienter såsom trubbnosiga raser, djur med allmänsjukdom eller mycket gamla djur.

Butiksvaror

I butiken har jag några få utvalda produkter som jag verkligen tror på och vet fungerar! Exempelvis säljer jag olika typer av öronrengöringsmedel, sårdesinfektion, medel mot akut diarré, ögondroppar och Feliway. Jag är även återförsäljare av foder från Hill's, med små påsar av veterinärfoder i lager och möjlighet till att beställa hem foder från hela Hill's sortiment och i större påsar.

Kliniken är ansluten till Hill's Advantage!

Detta innebär att du som kund alltid får 10% av Hill's vid varje köp!

Dessa 10% registreras som bonus som du kan spara eller välja att använda direkt. All bonus regleras via ditt telefonnummer, så du behöver inte ta fram appen varje gång.

Hill's bjuder även alla nya app-anslutna kunder på en startbonus. Bli medlem genom att klicka på länken så är du redo att samla bonus hos alla veterinärer anslutna till Hill's Advantage!

Laboratorium

I mitt lilla labb kan jag kika på de allra vanligaste blodproverna och får svar inom 20 minuter! Hit hör t.ex. blodprover för allmän hälsa såsom inflammationsbild, lever- och njurvärden samt blodsocker, men även mer specifika prover såsom övervakning vid behandling av sköldkörtelsjukdom och nivåerna av epilepsimedicin. Jag kan även analysera halter av progesteron inför parning.

I labbet finns också möjlighet att analysera urinprover vid misstänkt urinvägsinfektion samt cytologier (cellprover) från exempelvis öroninflammationer.

 

De blod-, cell- och vävnadsprover jag inte kan analysera själv skickar jag till större laboratorium för analys. För blodprover brukar man få svar inom några dagar och vävnadsprover ca 7-10 dagar.
 

bottom of page