top of page
Hund- och kattvänner

"För mig har mitt yrkesval aldrig varit någon svår fråga"

Om mig

Jag heter Evelina Vinqvist och har arbetat som veterinär sedan 2016. Jag är född och uppvuxen i Härnösand, men har nu landat med min make Daniel och våra två barn i Lilldälje utanför Matfors. Andra medlemmar i familjen är hunden Herman och de fyra katterna Ernst, Hedvig, Åke och Kerstin. Vi har också ett tjugotal höns ute i hönshuset, och på dem har barnen fått välja några namn. Därför har vi bland annat en höna som heter Mormor Sussie och en tupp som heter Bertil. Vårvintern 2023 utökade vi familjen med myskankorna Börje, Barbro och Berit, vilka ni ibland kan stöta på ute på gården.

Jag bestämde mig redan i fyraårsåldern att jag skulle bli veterinär, då vi köpte vår första katt Rally. Därefter uppvuxen med en hel mängd smådjur i olika former och storlekar fortsatte veterinäryrket att vara ett självklart val för mig. Så man kan lugnt säga att det var en barndomsdröm som gick i uppfyllelse när jag stod där den kalla januaridagen 2017 med examensbeviset i min hand!

Efter att ha arbetat på flera olika kliniker och djursjukhus i närområdet under några år beslutade jag mig hösten 2022 att starta en egen veterinärpraktik. Jag kände att jag ville fokusera mer på den personliga kontakten mellan djur, djurägare och veterinär samt driva en professionell och human veterinärvård enligt etiska riktlinjer som jag står för till hundra procent.

Hoppas vi ses!

bottom of page