top of page
Operation

Enklare kirurgi såsom kastration av hankatt genomför jag fortlöpande och kan bokas på en vanlig mottagningstid. Övriga kirurgiska ingrepp hänvisas till specifika operationsdagar då jag har en sköterska hos mig som hjälper till med narkos och förberedelser.


Jag utför en del vardagsärenden på mina operationsdagar, inklusive kastration av honkatt och hanhund, och operation av navelbråck. Jag tycker också att det är väldigt intressant med olika typer av hudtumörer och brukar skämtsamt kalla mig själv djurvärldens version av "Dr Pimple Popper".


Observera att jag inte utför tandåtgärder eller tandsaneringar och att jag inte utför kirurgi på mycket gamla djur eller djur av trubbnosiga raser.


Eftersom jag och min sköterska jobbar mycket med lokalbedövning så kan vi hålla narkosen relativt ytlig och kortvarig. Våra operationsdagar är också upplagda så att det inte blir särskilt långa väntetider för djuren. Katter brukar lämnas på morgonen och hämtas kring lunchtid. Hundar lämnas, opereras, och får sedan gå hem direkt. För de flesta ingreppen får hunden gå hem redan inom en timme. Den exakta tiden för just ditt djurs operation varierar beroende på hur många patienter som bokas in och vad som blir den mest praktiska lösningen. Oftast brukar jag se till att skicka operationstiden några dagar innan så att man lättare kan planera lämning och hämtning.


Hemgångsråd för hur ni ska hantera operationssåret skickas alltid per epost och eventuella recept hämtas ut på ägarens personnummer på apoteket.


Om du har frågor angående direktreglering, fakturor och betalningar i samband med din operation, vänligen se information om detta här.

bottom of page